top of page

Rinoplasti öncesi en sık 6 soru

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Burun estetiği öncesinde mutlaka ameliyatınızı gerçekleştirecek hekim ile ayrıntılı bir görüşme yapmanız önerilir. Burun ameliyatı ile ilgili merak ettiğiniz konularda bilgi edinmiş olmanız kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. Burun ameliyatı öncesi en çok sorulan 6 soru ;


 

Burun Ameliyatı Ağrılı mı?

Burun ameliyatı sonrası hafif ağrı kesiciler ile dinen ağrılar olabilir. Burun için tamponların varlığı , ödem, gerginlik ağrıya yol açabilir. Bu durum birkaç gün devam eder ve giderek azalır. Çok rahatsız edici bir ağrı oluşmaz.

Burun Ameliyatı Sonrası şişlik olacak mı?

Burun ameliyatı sonrası göz çevresi ve yanaklarda ödem oluşabilir genel olarak ilk haftalarda belirgindir, giderek azalır ameliyat sonrası 6. ayda artık belirgin şişlik kalmaz.

Nasıl bir morluk oluşuyor?

Günümüzde tekniklerin gelişmesi ve değişmesi ile daha az morluk oluşarak iyileşme sağlanabiliyor. Ancak kişiye göre değişen oranlarda göz altında morluk oluşabilir genellikle ikinci gün en üst seviyeye çıkar ve zamanla azalarak 7-10 günde kaybolur.

İz kalacak mı?

Açık rinoplasti uygulanan kişilerde burun ön kısmında 3-4 mm ilk kesi hattı oluşur. Genel olarak saklanabilen bir alana yapıldığı için yara iyileşme bozukluğu olmadığı sürece belirgin iz kalmaz.

Ne zaman işe dönülebilir?

Burun ameliyatında bir hafta sonra hafif işlerde çalışanlar için işe dönüş sağlanabilir. Ancak burun üzerinde bantlarla pansuman bu sürede devam eder. Eğer kişi tamamen açıldıktan sonra işe dönmek isterse 12-13.gün işe dönülebilir.

Burun ameliyatı riskleri nelerdir?

Burun ameliyatı sonrası nadiren kanama, enfeksiyon ve anesteziye bağlı istenmeyen durumlar oluşabilir. Geç dönemde en önemli risk %5-10 hastada revizyon rinoplastiye ihtiyaç duyulmasıdır.

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page