top of page

Rinoplasti öncesi planlama

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Rinoplasti (Estetik Burun Ameliyatı) öncesinde fotoğraf çekimleri, hesaplamalar burun ameliyatını planlamak için gereklidir. Yüzün diğer elemanları ile burnun ilişkisi, eğriliklerin derecesi, burun ucu açısı bu şekilde hesaplanabilir.


Gelişen bilgisayar teknolojisi ile öncesinde bazı detayları öngörerek hesaplamalar yapmak mümkün. Giderek daha fazla kişi burun ameliyatı sonrası oluşacak görünümü ile ilgili önceden bilgi sahibi olmayı talep ediyor.

Fotoğraflar üzerindeki ölçümlere dayanarak yapılan bazı çalışmalar hastayla paylaşılabilir. Hatta günümüzde 3D yazıcılar ile daha ileri boyutlarda tasarımlar yapmak mümkün ancak zaman alıcı ve extra yüksek maliyetli olması nedeniyle iki boyutlu tasarımlara göre çok daha az kullanılıyor.

Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın fotoğraf üzerindeki görselin aynısı olmayacağı bilinmelidir. Burada kişiye bu şekilde yapılacağı ile ilgili bir veri sunulmamaktadır. Yaklaşık bu şekilde bir sonuç oluşabileceği özellikle vurgulanmaktadır.

Kişilerin iyileşme dönemleri , doku dirençleri , kemik yapıları, travmaya cevapları çok farklı olabilir. Ameliyat öncesi öngörüye çok benzemeyen sonuçlar da ortaya çıkabilir.

Ameliyat öncesi bilgisayar tasarım görüntülerinin sadece fikir vermesi amacıyla kullanıldığı unutulmamalıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Kocaeli

57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page