top of page

Plastik Cerrah ne yapar?

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi branşı dünyada ikinci dünya savaşından sonra ayrı bir disiplin olarak gelişmeye başladı. Öncesinde çok eski yıllara dayanan özellikle doku kaybı onarımları ile ilgili uygulamalar olsa da kendi başına bir dal olarak 50 li yıllardan sonra hızla gelişti.


 

Plastik Cerrah ne yapar?

Plastik Cerrahlar pek çok diğer cerrahi branşa nazaran tüm vücut bölgelerinde çalışmaktadır. Travma veya cerrahiye bağlı doku kayıplarının onarımı plastik cerrahi tarafından yapılır. Deri yamaları, bölgesel dokuların transferi, mikrocerrahi ile uzak dokuların transferi (serbest flepler) ,birden fazla dokuyu içeren doku onarımları plastik cerrahlar tarafından uygulanır.

Rekonstrüktif cerrahi olarak sınıflandırılan uygulamalar doku kayıpları onarımı , doğumsal anomalilerin onarımı, el cerrahisi, yüz kırıkları onarımı,cilt tümörleri tedavi, yanık ve yanık tekellerinin tedavisi olarak sıralanabilir.

Doğumsal anomalilerden plastik cerrahların en çok yaptıkları el-parmak anomalileri, meme gelişim bozukluğu, dudak damak yarıkları, genital bölge anomalileri, kafatası anomalilerinin düzeltme ameliyatlarıdır.

Estetik cerrahi ise oldukça günümüzde giderek gelişmekte ve ameliyatlar çeşitlenmektedir. Estetik cerrahi alanında en çok uygulanan ameliyatlar burun estetiği, meme büyütme, meme küçültme , meme dikleştirme, karın germe başta olmak üzere vücut şekillendirme ameliyatları, göz çevresi estetiği, yüz germe, boyun gıdı estetiği,saç ekimi,kepçe kulak onarımı, jinekomasti düzeltilmesi, genital bölge estetiği ameliyatlarıdır.

Ek olarak plastik cerrahlar pekçok ameliyatsız işlemi de uygulamaktadır. B.t.ks uygulamaları, yanak , çene yüz dolgu uygulamaları, dudak estetiği, mezoterapi, saç güçlendirici tedaviler bunların başında sayılır.

Plastik Cerrahlar nerede çalışır?

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Kocaeli'de plastik cerrahlar devlet hastaneleri , özel hastaneler bünyesinde veya özel muayenehanesinde çalışmaktadır. Estetik ameliyatların daha çok özelde gerçekleştirilme eğilimi olsa da plastik ve estetik ameliyatlar veya ameliyatsız estetik işlemler cerrahın tecrübesine göre değişmekle birlikte her kurumda uygulanabilir. Kurumlar arasında uygulamalar veya ücretler konusunda farklılık olabilir.

Estetik ameliyat ücretleri tabi ki cerrahın çalıştığı hastane ya da özel klinik koşullarına göre değişmektedir. Bu nedenle sağlıklı bilgi almanız için doktorunuzla iletişime geçmeniz önerilir.

118 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page