top of page

Meme Büyütme Yöntemleri

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütmede hangi yöntemler kullanılır? Meme büyütmede en etkili yöntem hangisidir?

Meme büyütmede bitkisel kremler işe yarar mı?

Meme büyütme ameliyatları ile ilgili endişeleri olan kadınların başka yöntemlerle meme dokusunda artış sağlamaya çalışması çok sık karşılaştığımız bir durum. Piyasada bu konu ile ilgili çeşitli kremler veya başka ürünler, önerilen masajlar veya beslenme şekilleri mevcut. Ancak bu şekilde meme volumünde artış sağlanmayacağı aşikardır. Kişi için çoğunlukla eme ve para kaybı olmaktadır.


 

Meme büyütme için kullanılan yöntemler

  • Dolgu ile meme büyütme

  • Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme

  • Silikon implantlar ile meme büyütme şeklinde sıralanabilir.

Dolgu ile meme büyütme geçicidir, memede küçük volumlerde artış sağlanır. Uygulanması ameliyata göre kolaydır , ayaktan lokal anestezi ile yapılabilir ancak uzun dönem kişinin beklentisini karşılamayacağı için veya yeterli meme rolümü artışı sağlanamayabileceği için daha az tercih edilir ancak günümüzde talep eden kişilere uygulanabilmektedir.

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmede sonrasında enjekte edilen yağ içinde oluşabilecek kitlelerin meme kanseri görüntüsü vermesi, erimeye bağlı asimetri riski , volum azalmasına bağlı ikincil müdahale gerekliliği gibi nedenlerle memeye yağ enjeksiyonu yaygınlaşmamıştır. Ancak günümüzde uygun vakalarda yine de uygulanabilmektedir.

Silikon implantlar ile meme büyütme şu an için en geçerli ve uzun süreli yöntemdir. Meme implantlarının büyüklüğü ayarlanarak uygun meme yapısı elde edilebilir, meme implantında yabancı isim reaksiyonu oluşmadığı sürece veya hasta kendi isteği ile ameliyat talep etmediği sürece ömür boyu kullanılabilir.

Meme büyütme ameliyatı öncesinde kullanılacak diğer yöntemlerle ilgili merak ettiklerinizi doktorunuza sorun. Estetik ameliyatlar öncesinde yeterince bilgi sahibi olduğunuzdan emin olarak ameliyatlara girin.

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page