top of page

Meme Büyütme Nasıl Uygulanır?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019


Göğüs büyütme ameliyatları gelişen silikon implant ve ameliyat teknikleri ile artık daha sık uygulanmaktadır. Göğüs dokusu gelişimsel olarak az olan kişilerde veya emzirme kilo kaybı gibi nedenlere bağlı olarak azalma oluşan kişilerde göğüs büyütme uygulanır.Göğüs büyütme ameliyatı tam teşekküllü hastanelerin ameliyathane ortamında uygulanması gereken bir ameliyattır. Titiz teknikler uygulanırsa kötü sonuçlardan ya da komplikasyonlardan mümkün oldukça korunulmuş olur.


 

Göğüs büyütmede silikonun steril şartlarda,uygun koşullarda yerleştirilmesi önemlidir. Sonrasında hastanın sık sık kontrol edilmesi oluşabilecek olumsuz bir durumun erken farkedilmesini sağlar.

Göğüs büyütmede meme altından ,meme ucundan veya koltuk altından 4-5 cm genişliğinde bir kesi yapılır ve silikon için bir cep oluşturulur. Silikon meme protezi bu cebe yerleştirilir. Gerekirse biriken kanın dışarı alınması sağlayan bir diren yerleştirilir ve kesi onarılarak ameliyata son verilir.

Göğüs büyütmede kesi bölgesi özel bantlarla kapatılarak pansuman yapılır. Özel sutyen giydirilerek ameliyat son verilir.

Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında ağrı oluşması normaldir. Birkaç gün içinde ağrılarak azalarak kişi normal yaşamına dönmeye başlar. İş yaşamına yine en geç bir hafta içinde dönebilmektedir.

Göğüs büyütme kadınların özgüvenini artıran , sonuçları oldukça tatmin edici olan bir ameliyattır. Sahip olunmayan bir organın yerine konulması ya da hacim kaybına uğrayan bir dokunun yeniden onarımı sözkonusudur. Her ne kadar estetik bir ameliyat olarak görünse de bedensel bütünlüğün yeniden sağlandığı rekonstrüktif bir ameliyattır aslında.

Göğüs büyütmede en önemli nokta hekim seçimidir. Estetik Cerrahınızın sizden önce gerçekleştirdiği ameliyatları görerek veya onlarla konuşarak fikir edinmek önemlidir. Pek çok kadın artık meme estetiği, genital estetik gibi kadına özgü estetik işlemlerde bayan cerrahları tercih etmektedir. Kendilerini daha rahat hissettiklerini ve isteklerini daha rahat ifade etmek istediklerini belirtmektedirler.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı /KOCAELİ

77 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page