top of page

İnternetten doktor araştırmak

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte herşeye internet üzerinde karar verilmeye başlandı. Kalınacak otele, yemek yenilecek restorana, çocuğun gönderileceği okula mutlaka internetten bakılır oldu. Elbetteki estetik cerrahi ile ilgili bir müdahale yaptırmadan önce de internetten doktor araştırması yapılıyor. Peki özellikle sosyal medyada nelere dikkat edilmeli?


 

Sosyal medyada doktor profillerinin sahte kişiler tarafından oluşturulmuş olabileceği akılda tutulmalıdır. Estetik Cerrahın bu konuda uzmanlık almış olup olmadığı TPRECD web sayfasından kontrol edilebilir.

Kişiler genel olarak sosyal medya aracılığı ile ameliyatların ücretlerini öğrenmek istemektedir. Ancak muayene etmeden yapılacak işlemlere net olarak karar vermeden böyle bir bilgi vermek yanıltıcı olabilmekte ve ayrıca kişinin ücret karşılaştırması yaparak karar vermesine neden olabilmektedir.

Oysa bir ameliyata karar verirken cerrahınızın teknik bilgilendirmesi, güven ilişkisinin sağlıklı kurulması, karşılık iletişimin iyi olmasına dikkat edilmelidir, ücrete değil. Sosyal medya üzerinden takip edilen doktorun realist, şeffaf, açık yürekli olmasına dikkat edilmelidir, cerrahi riskler içerdiği unutulmamalıdır. Ameliyatların mucizevi bir değişim olarak sunulması, hiçbir yan etki ile karşılaşılmayacağı algısı oluşturulması doğru değildir. Ameliyat sonrası bir takım komplikasyonların bütün cerrahların veya hastaların başına gelme olasılığı vardır. Tersi bir algı yaratmak kişileri yanlış bilgilendirmek veya ütopik sonuçlar vaad etmek anlamı taşır ve güven ilişkisini olumsuz etkiler.

Ne yazık ki sosyal medyada kendi tekniğini en iyisi olarak yansıtan, meslektaşlarını zor durumda bırakacak yanlış bilgilendirmeler yapan, algı yönetimi yaparak ameliyat talebi oluşturmaya çalışan kişilere rastlamak mümkün. O yüzden takip edilen veya ameliyat içn tercih edilebilecek hekimin güncel, gerçekçi ve samimi olmasına dikkat edilmelidir.

İnternet üzerinden doktorunuz hakkında bilgi edinebilirsiniz ancak mutlaka görüşmeye gidiniz ve muayene sonrası detaylara göre kararınızı veriniz.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page