top of page

Estetisyen? Estetik Cerrah?

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Son yıllarda görselliğin giderek önem kazanması sosyal medyanın yaygınlaşması kişilerin daha fazla bakım ,güzellik konuları ile ilgilenmeleri sağladı. Güzellik uygulamaları, makyaj, basit cilt bakımları, kremler, cihazlarla yapılan işlemler de bu talebi karşılama için giderek artıyor. Bu konularla ilgilenen pek çok merkez kuruluyor , kişilerin veya merkezlerin sosyal medya başta olmak üzere internetteki yoğun tanıtımları insanlarda kafa karışıklığına yol açıyor.


 

Güzellik salonlarında daha çok estetisyenler çalışıyor ve yüz temizliği,basit cihazların kullanımı,epilasyon lazeri , kremlerle bakım, kaş konturu gibi işlemler genelde bu kişiler tarafından yapılıyor. Estetisyenlik sertifikası MEB onaylı kursları bitiren kişilere veriliyor.

Estetik Cerrahlar ile estetisyenler maalesef karıştırılıyor. Estetik Cerrahi 6 yıllık Tıp Eğitimi sonrasında TUS sınavında yeterli puan alıp Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi dalını kazanarak 6 yıllık eğitimden sonra başarılı ile bitiren hekimlerdir. Estetik Cerrahlar estetik ve onarım ameliyatları yanında birer tıbbi müdahale olan ameliyatsız estetik işlemleri gerçekleştirmektedir. Maalesef talebin yoğun olmasını fırsata çevirmeye çalışan kişiler birkaç aylık kursun sonunda elde ettikleri sertifikalarla tıbbi uygulama olan estetik işlemleri halkın bu konuda bilinçli olmaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapmaktadır. Tıbbi uygulamaları hekimlere yaptırmayı alışkanlık edinin , güzellikle ilgili basit müdahaleler yaptırmadan önce de mutlaka estetisyenin sertifikası olup olmadığından emin olun.

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page