top of page

Estetik Ameliyat Ücretleri

Estetik Ameliyatların amacı nedir?


Estetik ameliyatlarda amaç işlevsel kayıpla birlikte veya birlikte olmadan görünümü etkileyen bölgelerin vücutla daha uyumlu hale getirilmesi için yapılan ameliyatlardır.


Günümüzde iletişim olanaklarının gelişmesi ile doktor ofisine gitmeden kişiler pek çok konuda bilgi talep edebilmektedir. Estetik ameliyat düşünen kişilerin en çok bilgi talebinde bulundukları konu estetik ameliyat ücretleri ile ilgili olmaktadır.



Oysa estetik cerrahi ameliyatlar sadece fiyata göre karar verilecek veya fiyata göre doktor seçimi yapılacak bir konu değildir. Bütün cerrahi işlemler uzun ya da kısa, basit ya da karmaşık olsun kişi ve cerrah için yorucu, riskli işlemlerdir. Estetik Cerrahide bir de görsellik boyutu olması cerrahi işlemleri daha da karmaşık hale getirmektedir. Mutlaka özel cerrahi ameliyatların hekimin çalıştığı koşullara göre bir maddi karşılığı vardır ancak hekimin odak noktası ameliyatın başarısıdır. Doktorun ilk muayenesinden iyileşme döneminin bitmesine kadar kalabalık bir ekibin emeği, kişinin ve doktorun karşılıklı aldığı riskler daima göz önünde bulundurulmalıdır.


Estetik Ameliyat Ücretlerini belirleyen değişkenler


Estetik Ameliyat ücretleri yapılacak işleme, gerekli extra malzemelere, ameliyatın yapılacağı hastaneye, doktorun çalışma şartlarına, ameliyatın riskine göre değişebilir. Öncelikle muayene olup işlemin size uygun olup olmadığı, riskleri, ameliyat süreci hakkında bilgi almanız önerilir. İnternet üzerinden veya çevreden kulaktan dolma bilgiler ile kişinin kafasında şekillenen ameliyat kendisi için uygun olmayabilir, kişi cerrahiye henüz hazır olmayabilir, o nedenle Estetik Cerrahi Uzmanı ile yüz yüze görüşerek sağlıklı bilgi edinmek çok önemlidir. Pek çok kişi ilk önce sorsa da estetik ameliyatlara karar verme sürecinde fiyat en son konuşulmalıdır.


Estetik Ameliyat Ücretleri SGK tarafından karşılanır mı?


Estetik işlemler bazen işlev kaybı ile birlikte olsa da kişinin kendi isteğiyle yapılan ameliyatlar olduğu için devlet veya özel sağlık sigortaları tarafından genellikle geri ödeme kapsamına alınmamaktadır. Ülkemizde bununla ilgili SGK tarafından "bireysel ödemeli işlemler" şeklinde tanımlama yapılmış olup devlet hastanelerinde de estetik işlemler SGK tın tanımladığı ücretler karşılığında yapılabilmektedir. Elbetteki özel kliniklerde ve özel hastanelerde bu ücretler daha da yüksektir.


Estetik Ameliyatlar pahalı mıdır?


Estetik ameliyatlar bazen kişiler tarafından, sadece 2-3 saat süren cerrahi işlem göz önünde bulundurularak basitmiş gibi düşünülüp bazen pahalı bulunabilir.

Oysa ki cerrahi kalabalık bir ekibin bedeniniz için yola çıktığı farklı bir serüvendir.

Bu serüven doktorunuzla iletişime geçtiğiniz andan itibaren başlar, anestezinin sizi uyuttuğu anda değil. İlk görüşmede şikayetlerinizi dile getirirsiniz beklentilerinizi anlatırsınız, doktorunuz muayenenizi yapar, işlemin detaylarını anlatır, riskleri konusunda sizi uyarır. Karar aşamasında yönlendirmeden kaçınarak sorularınızı sabırla cevaplar, bazen cerrahi ile ilgili olmayan sorular ya da konular olabilir, bunlar olgunlukla karşılanarak sosyal veya ailevi durumlar not edilir, tüm ekibin kişinin hassasiyetleri veya varsa özel durumuna göre davranması sağlanmaya çalışılır.

İlk görüşmeden başlayarak taburculuk sonrası ve iyileşme dönemi boyunca cerrahınız, anestezi doktoru, anestezi teknisyenleri, hemşireler, transfer personeli, oda yardımcı personelleri, yataklı servis ve ameliyathane temizlik personelleri, iletişim asistanları, sekreterler başta olmak üzere kalabalık bir ekibin ameliyatınızın en başarılı şekilde geçmesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığı göz önünde bulundurulmalıdır.


Doktorunuzun emeğini önemseyin


Bazı kişilerin maalesef 2-3 saatlik basit bir işlem gibi gördüğü ameliyatlarda kişiye müdahale eden kalabalık ekibin emeği söz konusudur. Cerrahın emeği ise apayrıdır. Biz cerrahların bir insanın bedenine müdahale yetkisi alabilmek için 30 yıl boyunca gece gündüz çalışmak, çeşitli sınavları geçmek ve yüzlerce ameliyat yapmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır. Ameliyatlar dışardan basit gibi görünebilir ancak öncesinde ciddi zaman ayırarak planlama yapmayı , olası farklı durumlar için yedek planları hazırda bulundurmayı, bütün olasılıklar dışında bir durum geliştiğinde hızlı karar vererek çözüm üretmeyi gerektirir.

Cerrahın bütün yaşamı ameliyatlarına göre belirlenir, ameliyatının olduğu gün herşeyi dışarda bırakarak mutlu ve zinde bir şekilde ameliyat odasında bulunması gerekir. Ameliyat süresince başta göz, el, beyin olmak üzere bütün organları uyumlu ve hızlı bir şekilde çalışmak zorundadır. Ameliyat bitiminde uyanma odasında hastasının iyi olduğunu görene kadar bekler ve ancak bu şekilde huzurlu olarak ameliyathaneden ayrılabilir. Sonrasında yataklı servis hemşireleri ile gece boyunca sürekli iletişim içinde olarak hastasını evden de takip eder, nadiren ortaya çıksa da ani gelişebilecek olumsuz durumlarda müdahale edebilecek şekilde sosyal hayatını planlar.


Ameliyatlarda şekil verilen yapının dinamik bir yapı olduğu da akılda tutulmalıdır. Dinamik bir yapıyı şekillendirerek , değişmeye devam eden organizmaya müdahale ederek zaten çok büyük bir risk alınır. Çünkü vücuttaki yapılar ameliyat sonu ulaştığınız ideal şekilde kalmayabilir ve iyileşme döneminde farklılık oluşabilir.


Tüm bu süreç düşünüldüğünde estetik ameliyatların fiyatını değil doktorunuzla aranızda oluşan saygı ve güven ilişkisini önemseyin..


İnternet üzerinden fiyat öğrenmeye çalışarak fikir edinmeyin; doktorunuzla tanışın ve işlemin olumlu olumsuz taraflarını öğrenerek karar verin...


Her cerrahi işlemin riskleri olabileceğini cerrah ve hastanın bu riskleri beraber aldığını unutmayın...


Estetik cerrahide karar verirken fiyat konusunu değil de doktorunuzun başarılı olacağına dair inancınızı önemsemenizin sizin için daha sağlıklı olacağını bilin...


SAĞLICAKLA KALIN...


Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı


Estetik ameliyat ücretleri nasıldır? Estetik ameliyatlar pahalı mıdır? Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanır mı? Estetik ameliyat fiyat araştırması? Estetik ameliyat fiyatları neye göre değişir? Devlet hastanesinde estetik cerrahi ameliyat yapılır mı?


1.700 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page