top of page

Erkek Botoksu: Brotoks

Brotoks nedir? Erkeklerde botoks nasıl uygulanır?


Brotoks nedir?


brotox:erkeklerde botox uygulamaları
erkeklerde botoks uygulamaları


 

Erkeklere yapılan botoks uygulamaları son zamanlarda botoks olarak adlandırılmaktadır. Erkeklerde botoks uygulama teknikleri kadınlara göre bazı farklılıklar içerir. Erkeklerin anatomik olarak mimik kasları yapısına ve kuvvetine göre botoks tedavisi planlanır.




Brotoxun farkı nedir?


Kırışıklıklar kişiyi yaşlı gösterdiği gibi bitkin, yordun, üzgün bir görüntüye de yol açar. Erkeklerde amaç kırışıklıkları tamamen kaybetmek değil de bu yorgun, mutsuz görüntüyü ortadan kaldırmaktır. Yüzdeki erkeksi ifade korunacak şekilde uygun bölgelere yeterli dozu uygulamak gereklidir.


Brotox nasıl uygulanır?


Brotoks her erkeğin yüz ifadesi ve kişisel özelliklerine göre planlanmalıdır. Alın, kaş arası sıklıkla uygulama yapılan bölgelerdir. Kişiye göre değişmekle birlikte göz çevresi uygulamaları daha düşük düzeyde tutulabilir. Kadınlarda olduğu gibi amaç pürüzsüz gergin değil doğal ve fit bir görünüm elde etmektir.


Brotox uygulamalarının yan etkisi var mıdır?


Brotox uygulamaları 4-6 ay etkisi devam eden geçici uygulamalardır. Bilinen kalıcı bir yan etkisi yoktur. Ancak asimetri , yetersiz etki gibi durumlar için uygulama sonrası 7-10.günde kontrol ve gerekirse mini ek doz uygulamalar önerilmektedir. Tüm estetik uygulamalarda olduğu gibi riskleri en aza indirip maksimum fayda sağlayabilmek için bu uygulamaların estetik cerrahi konusunda uzmanlık eğitimi almış deneyimli hekimler tarafından yapılması gereklidir.




411 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page