top of page

Burunda cilt kanseri

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Cilt kanserleri yaşla birlikte görülme sıklığı artan ve güneş gören yerlerde daha sık görülen durumlardır. Burun yüzün önde olan ve daha fazla güneşe maruz kalan bölümü olduğu için cilt kanserlerinin sık karşılaşıldığı bir organdır. Bazal hücreli kanser ve yassı hücreli kanser burun derisinde en çok karşılaşılan cilt kanseri türleridir.


 

Burundaki cilt kanserleri yavaş büyüyen tümörlerdir ancak giderek artan boyutları çevre dokulara yayılarak kişiyi rahatsız eder. Bu nedenle cerrahi olarak çıkarılarak tedavi edilmeleri gerekir.

Burun üzerindeki cilt kanserleri çevresindeki 0.5 cm ilk sağlam cilt dokusu ile birlikte çıkarılır ve böylece cilt kanserinin nüks etme olasılığı azaltılmış olur. Burundaki milimetrik kitleler dışında çıkarılan dokuların oluşturduğu boşluk genel olarak doku transferleri ile tamir edilir.

Burundaki doku kayıplarının onarımı ilerletme flepleri, v-y flep, procerus flep, dorsal nazal flep, bilobe flep, nazolabial flep,alın flebi gibi çevre dokulardan planlanan doku aktarımları ile sağlanır.

Burun derisindeki cilt kanserlerinin çıkarılması ve onarımı genel olarak lokal anestezi altında uygulanır. İyileşme süresi yapılan işlemin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 7-10 gün sürer. İlk başlarda burunda dikiş izleri belli olabilse de burnun estetik ünitelerine uygun kesiler yapıldığında 6 ay - 1 yıl içinde bu izler daha az görülür hale gelmektedir.

Burun derisi üzerinde iyileşmeyen yara şeklinde ortaya çıkan ülsere görünümlü lezyonlar varlığında mutlaka Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanına başvurunuz.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

kocaeli Estetik cerrahi


1.975 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page