top of page

Burun tamponu ve ateli neden gerekli?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Burun estetiği sonrasında ilk birkaç gün için veya bazı olgularda bir hafta burun içine atel yerleştirilir. Burun dış kısmına ise atel konulur. Peki bunlar mutlaka gerekli mi?


 

Burun içine tampon konularak ameliyat sonrası oluşabilecek kanamaları baskı altında tutarak kontrol etmek amaçlanır. Bazı olgularda eğer burun içinde fazla çalışılmamış ise tampon konulmayabilir. Burun tamponu ayrıca iyileşme döneminde burnun ortasında bulunan ve septum adı verilen kıkırdağın sabit durmasını da sağlar. Genel olarak tamponlar ameliyatı takip eden birkaç gün içinde çıkarılır. Bazen ilk hafta boyunca burun içinde tutulabilir. Günümüzde içinde boşluk içeren tamponlar tercih edildiği için havayolu eski dönemlere nazaran tamponlar ile fazla tıkanmaz.

Burun üzerine konulan atel ise plastik , metal veya alçıdan olabilir. Burun ameliyatı sırasında şekillendirilen kemiklerin uygun pozisyonda iyileşmesini sağlar. eğer atel konulmazsa burunda oluşacak ödem kemik yapıları iterek yer değiştirmeye ve şekil bozukluklarına yol açabilir.

İlk başlarda hastalara tampon ve atel zor gelse de kısa süre içinde burundan uzaklaştırıldıkları için çok rahatsız edici olmamaktadırlar.



217 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page