top of page

Burun Estetiği Yaptıranlar

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Burun Estetiği yaptıranların dikkat etmesi gereken konular hakkında ameliyat sonrasında yeterince bilgilendirilmiş olması gereklidir. Burun Estetiği sonrası iyileşme süreci, pansuman ve kontrol zamanı, iş ve sosyal hayata dönüş günü hakkında görüşmelerde mutlaka bilgi verilmelidir.


Burun Estetiği yaptıranlar ameliyat sonrasında gerekirse bir gece hastanede kalır. Sonrasında evde birkaç gün dinlenmesi önerilir. İlk günlerde burun çevresinde şişlik hafif sızıntı şeklinde kanama bazen göz çevresinde morluk meydana gelebilir. Bunlara hazırlıklı olunmalı , ameliyat sonrası birkaç günlük süreçte önemli bir programınız varsa ertelenmeli veya ameliyat iyileşme döneminin rahat geçirileceği bir dönemde yapılması planlanmalıdır.

Burun Estetiği yaptıranlar sulu, yumuşak gıdalarla beslenmeli, üç dört günden sonra yavaş yavaş diyetlerini normale geçirmeli ancak ilk birkaç hafta aşırı çiğneme gerektirecek veya ağzı fazladan açmaya ihtiyaç duyacak yiyeceklerden sakınmalıdırlar. Yumuşak bir fırça ile ilk günden itibaren dişler fırçalanabilir.

Burun estetiği yaptıranların tampon ve burun atelleri ilk hafta içinde birkaç gün arayla çıkarılır. Aemiyat sonrası reçete edilen ilaçların bu dönemde düzenli kullanılması önemlidir. İlk günden itibaren burna su değmeyecek şekilde banyo yapılabilir. Aslında termoplastik burun ateli ile duş almakta sakınca yoktur ama yine pansumanlar bir miktar gevşeyebileceğinden dikkatli olunmlalıdır.

Burun Estetiği Yaptıranlar mümkünse sigara içmemeli ve sigara içen kişilerin bulunduğu ortamlardan uzak durmalıdırlar. Üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu bildikleri kişilerle temastan kaçınmak ilk günlerde kişiyi enfeksiyondan koruyacaktır.

Burun Estetiği yaptıranlar kontrollerine düzenli olarak gitmeli bir sorunları olduğundan bunu doktoru ile açıkça konuşabilmelidir. Ancak iyileşmenin 1 yıl devam ettiği unutulmamalıdır. İyileşme tamamlandıktan sonra % 5 hastada ikincil cerrahilere ihtiyaç duyulabileceği bilinmelidir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page