top of page

Çocuklarda kulak estetiği


Kulaklarda en sık görülen şekil bozukluğu kepçe kulak deformitesidir. Ailesel geçişler olmakla birlikte tam olarak nedeni bilinmemektedir. Çocuklarda özellikle okul çağında bu deformite olumsuz psikososyal etkilenmeye neden olabilir.


 

Kulak gelişiminin tamamlandığı 6 yaştan itibaren her yaşta kepçe kulak onarımı uygulanabilir. Çocuklarda genel anestezi altında uygulanması gerekir. Ameliyat erişkinlerde olduğu gibi kıvrımların yeniden oluşturulması ve saçlı deri ile kafa derisi arasındaki açının azaltılması şeklinde uygulanır.

İlk hafta pansumanla takip yapılır bu süre içinde eğer okul devam ediyorsa çocuğun evde istirahat etmesi önerilir. Sonrasında ortalama 2 hafta saç bandı gibi kulakları destekleyen bir bandana takılır.

İyileşme ortalama 2 hafta sürer tam olarak şekillenme 3 ayı bulur. Bu süre içinde çocukla sağlıklı iletişim kurulmalı, ameliyatın önemi anlatılmalı, bakım önerilerine uyumu sağlanmalıdır.

Kepçe kulak ameliyatlarında başarı oranı %95-98 civarındadır. Kulak asimetrisi, kıvrım düzensizliği, kulakta hassasiyet, yeniden açılma ortaya çıkabilecek sorunlardır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Kocaeli

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page