top of page

Çene dolgusu nedir?

Çene dolgusu nedir?

Çene dolgusu neden uygulanır?

Çene dolgusu nasıl uygulanır?




 

Çene dolgusu nedir?


Çene dolgusu çene bölgesinde yumuşak dokuda eksiklik, çene asimetrisi, çene hattının kaybolması durumlarında daha estetik bir görünüm sağlamak için çene bölgesinin volumünün artırılması işlemidir.


Çenede görülen şekil bozuklukları nelerdir?


Çenenin yüz yapılarına göre küçük veya geride olması, çenede asimetri, çene hattının belirgin olmaması, küçük çene hattı nedeniyle gıdı bölgesinin belirginleşmesi çene bölgesinde en sık karşılaşılan yakınmalardır.


Çene dolgusu nasıl uygulanır?


Çene dolgusunda hyaluronik asit içeren suni dolgu materyalleri veya kişinin kendi yağ dokuları kullanılabilir. Yağ enjeksiyonları kişinin kendi dokularından olması avantajını taşırken işlemin ameliyathane ortamında yapılması gerekliliği, erime, asimetri gibi sorunlar nedeniyle ikincil müdahalelere ihtiyaç duyulabilmesi gibi dezavantajlar da taşır.

Hyaluronik asit içeren dolguların uygulanması kolaydır, ayaktan muayenehane şartlarında uygulanabilirler ,kişi aynı gün iş ve sosyal hayatına dönebilir, alıcılığı 12-18 ay civarındadır.

Dolgular çene bölgesine gerekli noktalara enjeksiyon şeklinde uygulanır.


Çene estetiğinde dolgu dışındaki seçenekler nelerdir?


Çene bölgesindeki sorunlara göre hastaya özgü planlama yapmak en doğru yaklaşımdır. Kişinin ihtiyacına göre yağ enjeksiyonu, gıdı liposuctionı, boyun germe, dolgu enjeksiyonları ayrı ayrı veya birarada uygulanabilir. Hangi yöntemin yeterli olacağı veya hangilerinin birlikte uygulanacağı muayene sonrası karar verilebilir.


Çene dolgusu ücretleri nasıldır?


Çene dolgusu ücretleri için Estetik Cerrahi birimlerine başvurarak öncelikle muayene olmanız önerilir.






124 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page