top of page

Lazerle Vajinoplasti


Genital bölgede ; iç dudakların büyük olması, dış dudakların küçük olması, klitorisin büyük olması, genital bölgede doku fazlalığı gibi pekçok farklı estetik sorunla karşılaşılabilir. Bunlar genellikle görünümsel anomalilerdir.

 
Vajinal genişleme ise işlevsel sorunlara yol açan bir bozukluktur. Vajinal genişliğin fazla olması gelişimsel olarak ortaya çıkabilir ancak çoğunlukla sık doğum yapma, doğumda oluşan yırtıkların uygun şekilde onarılmaması, yaşa bağlı mukoza altındaki dokularda kollagen azalması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bazen bu duruma idrar torbasında sarkma da eşlik edebilmektedir. Bu da idrar tutamama gibi sorunlara yol açabilmektedir.
Vajinal genişliğin neden olduğu işlevsel sorunlar

Vajinal genişlik nedeniyle cinsel ilişki sırasında yeterince zevk alamama, ilişki sırasında farklı sesler oluşması, vajinada kuruluk meydana gelebilir. Bunlar sağlıklı cinsel ilişkiyi bozarak kadında ve erkekte psikososyal sorunlara neden olabilir.

Vajen daraltılmasında kullanılan yöntemler

Vajinoplasti ameliyatla vajen arka yan duvarlarının çıkartılarak vajinanın daraltılması şeklinde uygulanabilir. Günümüzüde ise ameliyatsız yöntemlerle vajinoplasti uygulanması giderek daha çok tercih edilmektedir. Laserle vajinal daraltma uygulama kolaylığı, iyileşme süresinin daha kısa olması, ameliyatla ilgili risklerin alınmamış olması gibi nedenlerle giderek daha çok popüler olmaktadır.

Laserle Vajinoplasti nasıl uygulanır?

Laserle vajinanın tüm duvarlarına uygun dalga boyunda laser verilerek mukoza altındaki kollagenin uyarılması sağlanmaktadır. Bu bölgede oluşan inflamasyon ile sıkılaşma ve daralma meydana gelmektedir.

Laser vajinoplasti en az ameliyat kadar etkili bir yöntemdir. Ameliyatla vajinal daraltma ile daha uzun süren bir sonuç elde edilse de laserle vajinoplastinin birkaç seans uygulanması benzer etkiyi vermektedir.

Laser vajinoplasti heryaştan kadına uygulanabilir. Genellikle 2-3 ay arayla 2-4 seans olarak tekrarlanabilir. Aktif enfeksiyon varsa bunun tedavisi sağlandıktan sonra uygulanması önerilir.

Laser Vajinoplasti Avantajları

Ameliyatın anestezi ile ilgili risklerini içermez

Tüm vajen duvarlarına müdahale edilmiş olur

Uygulama sonrası kesi dikiş olmadığı için iyileşme kısadır

Vajinal nemlenmede belirgin artış sağlanır

Uygulama kısa sürelidir, ofis şartlarında uygulanabilir

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik Cerrahi Uzmanı

0 505 799 2998

67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page