Dr.Nurgül Altuntas

13 Nis 20181 dk.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası

En son güncellendiği tarih: 13 Eki 2019

Saçlı deri ile kulak arasındaki açının normalden fazla olması şeklinde ortaya çıkan Kepçe kulak deformitesi en sık görülen kulak gelişim bozukluğudur. Kulak kıvrımlarının yetersiz oluşması, kulak kıkırdaklarının fazla gelişmesi veya kıkırdakların yumuşak olması bu deformitenin özelliklerindendir. Kepçe kulak deformitesi cerrahi olarak düzeltilebilir ve her yaşta uygulanabilir.


Kepçe kulak onarımı çoğunlukla lokal anestezi altında , kulak arkasından yapılan kesi ile uygulanan,genel olarak hastanede yatış gerektirmeyen bir işlemdir. Kepçe kulak onarımından sonra birkaç gün kulak ve baş çevresinin sarılması şeklinde pansuman uygulanır. İlk günlerde ağrı kesiciler ile dindirilebilen ağrı olması normaldir.

Ameliyattan sonra 2 hafta kulak bandı takılması önerilir. Genellikle 2.günden sonra duş alınmasına izin verilir. İlk hafta 2-3 gün arayla kontrol ve pansuman yapılır. 2. haftanın sonunda kulaktaki ödemin oldukça azaldığı görülür.

Kulağın tam olarak şeklini alması ortalama 3. aylık dönemden sonra gözlenir. İyileşme süresince ilk başlarda kulaklar yapışık görülebilir zamanla birkaç mm açılma sağlanır. Sabırlı olmak önemlidir. Kulak ameliyatlarından sonra asimetri, kıkırdakta düzensizlik, istenmeyen oranda açılma ortaya çıkabilecek olumsuz durumlardır. Kulak ameliyatı sonrasında kişisel iyileşme ve yapısal farklılıklar nedeniyle %5 oranında istenmeyen bu durumlar ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda yeniden cerrahi uygulanması gerekebileceği unutulmamalıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

KOCAELİ

#kepçekulak #kepçekulakameliyatı #kulakestetiği #kocaeliestetik

    1130
    0