Göz çevresi estetiği hakkında merak edilenler
Göz Çevresi Estetiği Nedir?
Yaşlanmayla birlikte göz çevresindeki yapılarda bazı değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Bu değişiklikler Kaşlarda düşme, alında ve kaz ayağı bölgesinde kırışıklıklar, üst göz kapağında cilt birikimi, alt göz kapağında torbalanma, orta yüzün aşağı çekilmesi ile göz altında halka görünümü, göz yaşı oluğu deformitesi şeklinde sıralanabilir. Bunların düzeltilmesi için yapılacak işlemler göz çevresi estetiği başlığı altında toplanabilir.

Göz Çevresi Estetiği Kimlere yapılır?
Yaşla birlikte yüzün genelinde olduğu gibi göz çevresinde sarkmalar, torbalanmalar, kırışıklıklar ortaya çıkan kişilere uygulanır. Genel olarak 40 lı yaşlardan sonra uygulanma gerekliliği artar. Bazen tiroid, karaciğer bozuklukları veya şeker hastalığı göz çevresinde deformasyonlara yol açabilir. Bu durumda öncelikle herhangi bir hastalık olup olmadığı konusunda göz konsultasyonu gerekebilir.
Göz Çevresinde Uygulanan Estetik İşlemler Nelerdir?
Göz çevresinde en sık uygulanan ameliyatsız estetik işlem Botoks ve Dolgu uygulamalarıdır. Botoks kırışıklıkların kontrol altına alınması için uygulanan bir tedavidir. Dolgu uygulamaları ise uygun hastalarda gözyaşı oluğu deformitesinin düzeltilmesinde, kaş arası kırışıklıklarını azaltmada, kaş kaldırma amacıyla kullanılabilmektedir. Ameliyatsız estetik işlemlerle kontrol edilemeyecek durumda sorunları olan kişilerde cerrahi uygulamalar düşünülebilir. Fakat cerrahi işlemler ameliyatsız yöntemlere gereksinimi ortadan kaldırmaz. Örneğin göz çevresindeki sarkık deriler ameliyatla düzeltidikten sonra mimikle oluşan kırışıklıklar için kişinin Botoks tedavisine gereksinimi devam eder. Blefaroplasti ameliyatlarında üst göz kapağında deri birikimi cerrahi olarak alınır. Göz kapağında düşme varsa pitoz düzeltilmesi , kaşta düşüklük varsa kaş asma veya şakak germe, daha yenilenmiş bir görünüm isteniyorsa mikroyağ enjeksiyonu blefaroplasti ameliyatları ile birlikte uygulanabilir. Alt göz kapağında torbalanmaya neden olan yağ birikimi gözün altına veya yanak bölgesine doğru yayılarak yeri değiştirilerek torbalanma düzeltilebilir. Alt göz kapağı ile birlikte orta yüz germe uygulanırsa daha etkili bir sonuç alınabilir.
Göz Çevresi Estetiği Ameliyatı Nasıl Uygulanır?
Üst göz kapağında kesi kapak kıvrımında planlanırken, alt göz kapağında kirpiklerin 2 mm altından olacak şekilde planlanma yapılır. Üst göz kapağında biriken deri alınır, alt göz kapağındaki torbalanma ve sarkma düzeltilir. Üst ve alt göz kapağı estetiği ameliyatları kişinin sorununun durumuna göre ayrı ayrı veya birlikte uygulanabilir. Göz çevresi estetiği işlemleri genel olarak 1-2 saat sürer, genel anestezi alınırsa bir gece hastanede kalınması gerekebilir.
Göz Çevresi Estetiği İyileşme Dönemi Nasıl Olmaktadır?
Ameliyat sonrası göz çevresinde ince bantlardan oluşan bir pansuman yapılır kişinin görme fonksiyonlarını etkilemez. Göz Çevresi Estetiği sonrasında göz kapaklarında gerginlik hissi, şişlik, hafif morluk oluşabilir. İlk gün buz uygulanabilir. Ödem az oluşması için yüksek yastıkla yatılması önerilir. Ameliyat sonrası ışık hassasiyeti olabilir, bir iki gün güneş gözlüğü kullanılması önerilir. Antibiyotik, ağrı kesici ve göz damlası reçete edilir bunların düzenli olarak kullanılması önerilir. 7-10 içinde kişi normal yaşamına dönebilir.
Göz Çevresi Estetiğinde İstenmeyen Durumlar Nelerdir?
Göz çevresi estetiği genel olarak sorunsuz iyileşen işlemleri içerir. Kanama veya enfeksiyon çok nadirdir. Görme etkilenmez, göz kapağı fonksiyonları etkilenmez. Nadiren alt göz kapağında ektropion oluşabilir, bu alt göz kapağından fazla deri alınmasına bağlı olabilir. masajla düzelmezse revizyon işlemi gerektirebilir.
Göz Çevresi Estetiğinin yararları nelerdir?
Özellikle üst göz kapağında biriken deri kişide yaşlı, yorgun, uykusuz kalmış görünümü yaratmasının ya